Tips

Tips en TopsPicture: Logo MTBsportHolten

Korte samenvatting wat er te vinden is onder dit hoofdstuk

Trainingsopbouw

Wil je beginnen met fietsen, of sta je weer aan de vooravond van een nieuw seizoen, dan is dit een interessant artikel (Trainingsopbouw).

Kleding en temperatuur

Zorg ervoor dat je goed aangekleed bent wanneer je gaat fietsen.

De eerste vraag (vooral in het voorjaar) als je gaat fietsen is welke kleding je moet aantrekken. In dit artikel wordt een korte leidraad gegeven over welke kleding geschikt is voor welke temperatuur. Let wel: Dit is geen wet van meden en perzen, maar wel een goede richtlijn.

Trapfrequentie

De invloed van de trapfrequentie is niet gering. Veel renners zijn zich nauwelijks bewust van de invloed van de trapfrequentie, we gaan er verder op in bij dit item.

Klimmen – race

Klimmen (race) hoe volbreng je

klimtochten zonder (voorkombare) blessures? Advies over voorbereiding, juiste zithouding en nog veel meer.

Rijden door mul zand

Rijden door mul zand. Het is belangrijk om de snelheid erin te houden. Je blijft continue trappen en rijdt met een licht verzet door het zand heen, zie de tips puntsgewijs.

Afstellen mountainbike

Vuistregels afstelling mountainbike. Met enkele eenvoudige regels en gezond verstand stel je de zadelhoogte en zitlengte van je mountainbike goed af. Zo voorkom je mountainbikeblessures door een verkeerde of onvoldoende afstelling. Bekijk de vuistregels voor een juiste afstelling.

Hoe hard pomp ik mijn band op

Richtlijnen voor het op spanning brengen van je banden zowel voor racefietsen als mountainbikes.