Vriezenveen

Picture: Vriezenveen Wegkapitein

Wegkapitein Vriezenveen

Zaterdag 30 mei waren wij te gast in Cafe Het Wapen van Vriezenveen bij Skeeler en wielerclub Twenterand.

11 wegkapteins bij Wielerclub Twenterand

VRIEZENVEEN, mei 2015 –  Op zaterdag 30 mei volgden 11 fietsers met succes de opleiding wegkaptein van de wielerbond NTFU.

De 11 fietsers leerden wat de rol van de wegkaptein is binnen de vereniging. De kerntaken van de opleiding betreft het assisteren bij clubritten en het zorgen voor maatregelen. Hierbij moet je denken aan een goede voorbereiding, opbouw van een training, materiaalcontrole, kleding e.a.

Ook werd uitvoerig stilgestaan bij de voor- en nadelen van het fietsen in een groep, de regels in de groep en de tekens in de groep. De dag stond grotendeels in het teken van (verkeers)veiligheid. O.a. de helmplicht en hoe te handelen bij ongevallen stonden prominent op het programma.

De 11 geslaagde wegkapteins zijn o.a. Wilfred Strijk, Bertus Bramer, Jan Willem Aman, Erna Wuite, Bertine Goudbeek, Rina van Munster, Mark Bijlstra, Ido Reinink, Danny Waterink en Roland Zwiggelaar.

Twitter en Facebook

Skeeler- & Wielerclub Twenterand is op TWITTER te volgen via @sctwente en op Facebook via facebook.com/skeelerclub-twenterand en facebook.com/wctwenterand.

Hieronder enkele reacties van de diplomeerde wegkapiteins te Vriezenveen.

  • Veel geleerd om de veiligheid te verhogen in de groep.
  • We kunnen met behulp van de opgedane kennis de leden van de club goed instrueren om zo als groep veilig op te gaan.
  • Vandaag twee mensen leren kennen die de passie voor fietsen op een bijzondere manier kunnen overbrengen naar de cursisten.
  • Door consequent de regels te blijven communiceren met de groep word het fietsen nog leuker en veiliger.
  • Bevestiging als vereniging dat we goed bezig zijn met de groep “Wegkapiteins”.