Mountainbiken op de Holterberg

Picture: Holterberg-uitzicht-2

Mountainbiken op de Holterberg

De Sallandse Heuvelrug is een belangrijk gebied voor mountainbikers. Het nationaal park biedt pittige klimmetjes, venijnige afdalingen en smalle bospaden met uitstekende boomwortels en laaghangende takken, maak ook lange fietspaden!!!. Het mountainbiken is toegestaan op paden die als mountainbikepad zijn aangeduid. Op de gemarkeerde routes kunnen enthousiaste fietsers zich met een gerust hart uitleven.

Mountainbikers zijn vooral in het weekend op de Sallandse Heuvelrug te vinden. Terreinfietsers (lokaal, regionaal en uit andere delen van het land) komen naar de omgeving van Holten, Nieuw Heeten, Haarle, Hellendoorn en Nijverdal om er hun sport te beoefenen en te recreëren.

Afdrachten voor onderhoud

Door de vergunning plichtige vereniging die organiseren op de Sallandse Heuvelrug wordt maar liefst €1,50 per deelnemer afgedragen aan S(up)port for Nature. De inkomsten worden terug geïnvesteerd in het gebied. In de volgende link vind je hier meer informatie over: S(UP)PORT FOR NATURE

Vrijwilligers gezocht

Er wordt nog altijd hard gewerkt in de bossen op de Sallandse heuvelrug en we kunnen je hulp dus goed gebruiken! Alle werkzaamheden worden gecoördineerd voor het onderhoud aan de paden door de WV-Holten.

Vaste mountainbike routes

Op de Sallandse Heuvelrug (Holterberg) zijn ook een aantal vaste mountainbike routes te vinden.  Hier heb je de zekerheid van een vaste route door de aanwezige bewegwijzering. Deze routes zijn daarom prima zelfstandig te fietsen en je hebt hiervoor geen fietskaart of GPS nodig. Hiernaast geven wij een aantal mogelijkheden.

OF WIL JE TOCH LIEVER

  • Op pad met een erkende gids / docent mountainbike begeleider
  • Dat bij een lekke band of een kapotte ketting, wij de vieze handen krijgen
  • Dat je ook weet hoe je moet schakelen en hoe je het beste door het mulle zand kan mountainbiken
  • Dat iedereen, ook die stoere vriend, forse collega of eigenwijze oom gewoon een helm draagt
  • Geen gestoei met allerlei kaarten
  • Dat niet iedereen aan het wachten is, omdat het GPS apparaat toch eigenlijk niet te begrijpen valt of de batterij leeg is? Buiten de gebaande paden
  • Dat echt iedereen (behalve de mountainbikegids) op de foto staat
  • Dat wij rekening hebben gehouden met eventuele verplichte vergunningen
  • Persoonlijke communicatie met mensen met passie voor mountainbiken
Picture: Actie-op-de-Holterberg

Ga dan samen met ons mountainbiken en bekijk onze veelzijdige mountainbike arrangementen.

Vraag naar de mogelijkheden en wij regelen het.