E-Bike

Onze ervaring met de 27,5” sduro HAIBIKE met Yamaha motor.

Een super ervaring, mooie fiets om lange afstanden mee te rijden. Heb je een maatje die veel sneller is bult op, je klimt hem er zo uit met de Haibike. De fiets is ideaal voor de beginnende fietser die graag met een groep mee wil fietsen. Of als je lange afstanden wilt rijden. Hij heeft voldoende power om vlot te kunnen klimmen, ook in het hooggebergte. Tegen de wind inrijden wordt een fluitje van een cent. Na 20 km. hadden wij ca. 25% van de capaciteit van de batterij verbruikt, op intensief terrein met een stevig windje. In de eco stand hadden we voor alle onderdelen eigenlijk al voldoende trap ondersteuning. In de high mode gaat het achterwiel zelfs al iets slippen, dit zegt echt iets over de kracht van de motor, die is meer dan voldoende.

Nadelen van de zware accu vervallen vanzelf, na enige aanpassing van de rijder. Op één uitzondering na, een hop over is iets moeilijker. Als je het voorwiel ergens netjes op plaats, en je vergroot je kracht niet, dan komt het achterwiel als nog keurig mee en heb je het obstakel overwonnen.

Ook in de bochten gedraagt de Haibike zich voorbeeldig. Als je de druk keurig op het buiten pedaal plaatst en je kijk techniek is goed, dan volg je zonder enig probleem het juiste spoor.

Picture: E-Bike Haibike

Het geluid van de Yamaha motor is zeker niet storend, je kunt het vergelijk met de ouderwetse dynamo als je s ’avond nog even een rondje in het donder door het dorp of stad fietst .

Vering, de voorvering op ons test model was een puntje van aandacht. Mocht je over gaan tot aanschaf van een E-Bike, zorg en dan voor dat je zeker weet dat je de juiste voorvork krijgt. Geef je niet zoveel om komfoor dan functioneert de standaard vork prima. Een duurder model zal je vast meer comfort bieden, het één en ander is afhankelijk van je eigen gewicht instelling e.d. De goede vakhandel kan je hier goed in adviseren.

Al met al een super ervaring.

Wil je deze ervaring delen, dan heeft Jan Stam fietsverhuur in Holten vanaf het voorjaar 2015 enkele E-Bikes te huur.

Uw testrijders van MTBsportHolten Henk en Jannie Vasters.

Nieuwsgierig geworden, wij organiseren ook E-Bike clinics.