MTB1 begeleider opleiding WV-Holten

Picture: MTB1 opleiding Holten overzicht

Zaterdag 19 maart de cursus MTB1 begeleider afgerond in Holten. WV-Holten jullie kunnen trots zijn op het eindresultaat. Veel interactie, belangrijk is dat de trainers en begeleiders werken met dezelfde handvaten. De communicatie is op de cursusdag zelf al ruim verbeterd. Tijdens de cursus kwamen o.a. de volgende onderdelen ruim aan bod: jeugd begeleiden, hoe te handelen bij ongevallen en calamiteiten, plezier en communicatie om de groep bij elkaar te houden. Gezien de reacties van de deelnemers echt een aanrader voor elke vereniging.

Reacties van deelnemers

  • Als begeleider mag je nooit verslappen in alertheid
  • Erg geslaagde cursus, nuttig/leerzaam en gezellig
  • Leerzaam en duidelijk
  • Verheug me op eerste jeugd begeleiding
  • Samenspel tussen trainer en begeleider optimaliseren
  • Afspraken maken is essentieel voor een goede begeleiding
  • Anticiperen op onverwachte situaties blijft leerzaam
  • Afstand en tijd inschatten is een uitdaging
  • Nu kunnen we nog veiliger op pad met de groep

Reactie van de WV-Holten

Opleiding MTB-1 Begeleider bij WVHolten

De wielervereniging en met name de jeugdcommissie vind het belangrijk dat er voldoende gediplomeerde begeleiders helpen bij de jeugd. Daarom heeft de WVH iedereen de kans geboden om de opleiding MTB-1 begeleider te volgen.

Maar liefs 15 leden hadden zich opgegeven. De meeste zijn al enkele jaren begeleider bij de jeugd maar er waren ook een aantal ‘nieuwe’ mensen die het komende seizoen willen gaan helpen. De jeugdcommissie is natuurlijk enorm trots op zoveel animo.

Woensdag 16 maart waren met we z’n allen bij elkaar om het theorie gedeelte van de opleiding te ondergaan. Onder leiding van WVH instructeurs Henk en Jannie Vasters kwamen er veel onderwerpen aan bod zoals, wat wordt er verwacht van een MTB begeleider? Hoe begeleid je veilig een groep? Hoe te handelen bij calamiteiten? Wat kun je aan jezelf verbeteren? enz enz.

Zaterdag 19 Maart werd de opleiding afgerond met het praktijk gedeelte. Met de voltallige groep zijn we over de Holterberg gefietst. Telkens onder begeleiding van één of twee van de deelnemers. Op de dag camping hebben we een warming up gehad en daarna mocht elke deelnemer de groep door de bossen begeleiden. Tijdens de cursus kwamen o.a. de volgende onderdelen ruim aan bod: jeugd begeleiden, hoe te handelen bij ongevallen en calamiteiten, plezier en communicatie om de groep bij elkaar te houden Na afloop hebben we onder het genot van een heerlijk kopje koffie met appel gebak het reflectie formulier ingevuld. Hiermee is de opleiding afgerond en als alle papieren door de NTFU zijn goed gekeurd zal elke deelnemer zijn certificaat in ontvangst mogen nemen.

Als WVHolten kunnen we trots zijn op zo veel deelname en de inzet van de deelnemers! Veel interactie, belangrijk is dat de trainers en begeleiders werken met dezelfde handvaten. De communicatie is op de cursusdag zelf al ruim verbeterd.. Gezien de reacties van de deelnemers echt een aanrader voor elke vereniging.