Beemd- en Bergtoer

Picture: Beemd-en-Berg-Schutte

Beemd- en Bergtoer

Beemd- en Bergtoer veldtoertocht 6 januari 2019:Picture: Logo WV-Holten

Gewijzigde routes Beemd- en Bergtoer!!

Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de organisatie van de Beemd- en Bergtoer. Op zondag 6 januari 2018 staat deze landelijk goed aangeschreven heuvelachtige veldtoertocht wederom op de kalender van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) Deze veldtoertocht, waaraan ook fietsers kunnen deelnemen die geen lid zijn van een toerclub, kent afstanden van 35, 45 en 55 kilometer.

De afwisselende, vaak heuvelachtige, bewegwijzerde routes zijn in vergelijking met voorgaande jaren volledig gewijzigd. Maar wat zeker blijvend is, is dat de routes langs fraaie uitzichten, over boerenerven en door prachtige natuur voeren. Alle afstanden worden uiteraard geconfronteerd met de mooie beklimmingen, afdalingen en prachtige natuurschoon van de Holterberg. Maar in tegenstelling tot de voorgaande jaren gaat de kortste afstand dit jaar ook over de Zuurberg, Beuseberg en de Borkeld. Dit betekent dat alle afstanden nu dwars door de koeienstal van de familie Schutte gaan. Uiteraard klinkt er dan regelmatig geloei uit de schuur en dan lang niet altijd alleen van de koeien! Nieuw is ook dat de 2 langste afstanden onderweg 2 verzorgingsposten op hun pad vinden. Alle 3 afstanden worden bij het sfeervolle Outdoors Holten verzorgd waarna ze nog het zware maar mooie motorcrosscircuit moeten overwinnen. Onderweg verzorgen Bike Totaal Bloemendal en Leenders Bike Totaal technische ondersteuning en helpen eventuele pechgevallen weer op weg. Er worden zo’n 60 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van de Beemd- en Bergtoer is zoals gebruikelijk sporthal ‘t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Het dragen van een deugdelijke valhelm is verplicht. Fietsers die met de auto naar Holten komen worden door de parkeerwachters en m.b.v. borden naar diverse parkeerterreinen geleid. De deelnamekosten voor alle afstanden bedragen 9 euro. Fietsers die in het bezit zijn van een NTFU – Toer Fiets Kaart krijgen op de bovengenoemde bedragen 2 euro korting. Jeugdige fietsers tot en met 15 jaar mogen gratis deelnemen. Fietsers met een barcode van de NTFU kunnen gebruik maken van de snelle inschrijfmethode “Scan & Go”. Er is douche- en kleedgelegenheid en verder wordt bij terugkomst de mogelijkheid geboden om de fiets af te spuiten.

Start- en eindpunt van de Beemd- en Bergtoer is NIEUW, camping de Holterberg Reebokkenweg 8, 7451 HL in Holten.

Na afloop kan men daar ook gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid.

Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 uur en 10.30 uur.

Het dragen van een deugdelijke valhelm is verplicht.

Fietsers die met de auto naar Holten komen worden door de parkeerwachters en m.b.v. borden naar diverse parkeerterreinen geleid.

Fietsers met een barcode van de NTFU kunnen gebruik maken van de snelle inschrijfmethode “Scan & Go”.

Hier vind je foto’s van de vorige editie: Klik hier.

Voor extra informatie kan men contact opnemen met Marinus Nijland (06 – 53747822)

Picture: Holterberg-Herfsveldtrit
Picture: Holterberg-Herfsveldtrit-2014