Holterbergtoer

HOLTERBERGTOER op zondag 7 april 2019

Met de racefiets over de Sallandse Heuvelrug

Zondag 7 april houden we voor de 40e keer de Holterbergtoer. Deze toertocht, die afstanden heeft van 55, 88, 115 en 155 kilometer, kent een zeer heuvelachtig parcours waardoor er dus flink moet worden geklommen. Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging. Zeker voor de fietsers die 2 weken later deelnemen aan de Amstel Gold Race voor recreanten is de Holterbergtoer een mooie gelegenheid om te testen hoe de klimcapaciteiten er voor staan

Picture: Logo WV-Holten
Picture: Klim-op-de-motieweg

Er zijn weer enkele kleine routewijzigingen doorgevoerd. Op veler verzoek wordt de 55 kilometer route gehandhaafd. Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft dus geen lid te zijn van een fietsvereniging. Er is geen voorinschrijving mogelijk, deelnemers moeten zich tijdens de dag van de organisatie aanmelden in sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De starttijden voor de 50, 80 en 115 kilometer route is tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers die deelnemen aan de langste afstand van 155 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal.

De deelnamekosten bedragen 5,00 euro voor de 55 en 88 kilometer, 6,00 euro voor de 115 kilometer en 6,00 euro voor de 155 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een z.g. FietsToerKaart van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) krijgen een euro en bij de langste afstand zelfs 2 euro korting. De NTFU-leden kunnen inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go.

De 4 afstanden die tijdens deze Holterbergtoer in eigen tempo kunnen worden afgelegd lopen grotendeels samen. Hieronder volgen korte beschrijvingen van de verschillende routes:

55 kilometer route: Deze fietsers volgen de eerst de glooeinde wegen van de 155 kilometer route. In de slotkilometers krijgt men tenslotte nog de steile Motieweg voor de wielen. Hoogtemeters 349 m. Dit is zeker ook een mooie afstand voor de jeugd. Tot 16 jaar mag men gratis deelnemen. 
85 kilometer route: Deze fietsers gaan meteen in noordelijke richting. Via de Holterberg en Hellendoornseberg gaat men via het Reggedal en de prachtige buurtschap Archem naar de rust even ten zuiden van Ommen. Na de rust rijdt men via de Lemelerberg, Luttenberg en tenslotte wederom de Holterberg terug naar de finish in Holten. Hoogtemeters 638 m.
115 kilometer route: Na omzwervingen in de buurtschap Beuseberg ten zuiden van Holten rijdt met richting de steile Markeloseberg en na zo’n 30 kilometer wordt bovenstaande route van de 85 kilometer gevolgd. Hoogtemeters 766 m.

Picture: Televisietoren race clinic
Picture: Twente racefiets

De 155 kilometer route: Deze langste afstand telt ruim 1000 hoogtemeters. De fietsers op de langste afstand volgen eerst de glooiende wegen in de driehoek Markelo – Rijssen – Goor. De route voert hier langs enkele typische boerenherbergen en oude boerderijen. Vanaf de Markeloseberg in Markelo voegt men zich weer bij de hierboven beschreven 115 kilometer-rou

Onderweg passeren alle deelnemers een verzorgingspost van www.Sportvoedingwebshop.com waar men op drinken en een versnapering wordt getrakteerd. De gehele route is bepijld en men ontvangt daarnaast ook een gedetailleerde routebeschrijving.

Houd je aan het tochtreglement (aanwezig op de startlocatie) voor wat betreft veiligheid, gedrags- en verkeersregels en draag een helm!

Voor informatie kunt u contact met Henk Beldman opnemen. Telefonisch via 0548-363048 (thuis) of 06-13364306 (mobiel)